onsdag 28 mars 2012

regionförbundets au, Japanska ambassadören, och Landstingstyrelsens au.

Syster och jag åkte gemensamt till jobbet idag, hunden fick också följa med. Fint väder och solen skiner. Inte riktigt lika många ärende som vanligt men dom räckte till lunch. Fick ekonomsk rapport dom första tre månaderna och det ser bra ut. Inget som vi inte visste om.
Infrastruktur o kommunikation var ovanligt få ärende. Avtal om biogas med Växjö kommun, en skrivelse från Älmhults kommun som vill ha mer pengar ur LTP:n, reviderade regler för färdtjänst. Fyra kommuner kör själva och dom måste göra ett trafikförsörjingsprogram för sin trafik. Taxan till färdtjänsten och ett yttrande till Kapacitetsutredningen. Jag ville förtydliga och lägga till att sydostlänen får väldigt lite satsningar och att vi inte ska ha vägavgifter och det höll dom andra med om, så det blev så. Markaryd fick 300.000 till att utveckla Kronobergsmodellen, ett sätt att hantera kriser vi uppsägningar. Tog också positonspapper om crossborderprogrammen och EU:s Östersjöstrategi. Invigningen av Kina kontoret i augusti var också på tapeten. Allt detta om styrelsen beslutar så den 11 april.
I måndags var vi värdar för middag med Japanska ambassadören på Teleborgs slott. Startade med tre företagspresentationer, Volvo i Braås, Bunne metoden och Andritz sedan middag. En trevlig kväll, ambassadören och hans fru var väldigt intresserade av Linné. Igår var hade vi landstingets arbetsutskott. Med en låååång lista.....
Imorgon ska Roland och jag åka till Stockholm och presentera Smålands och Blekinges OECD-rapport. Avslutar veckan på regionfullmäktige på fredag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar