tisdag 15 april 2014

Rösta i EU-valet!

Varför ska du rösta i EU-valet? Jo därför att alla beslut som fattas i EU parlamentet påverkar dig i din vardag. Tex vilka krav kan man ställa på företag som utför jobb i Sverige, med dagens direktiv kan vi kräva att arbetskraft från andra länder ska ha samma villkor som vi. Vi kan kräva kollektivavtal vid upphandlingar. Dom som jobbar i Sverige ska jobba efter svenska regler och villkor. Arbetsgivare ska inte kunna betala sämre löner för att du är anställd i ett utländskt företag. Varför är det bra? Vi ska konkurrera på samma villkor, skulle utländska företag betala sämre löner kan inte svenska företag konkurrera med dom. Dom konservativa i EU parlamentet där moderaterna och kristdemokraterna ingår röstade emot detta. 
Socialdemokraterna vill ha ordning och reda på arbetsmarkanden. Jobbar man i Sverige ska man ha svenska villkor, det spelar ju ingen roll var du kommer ifrån. 
Det senaste jag hörde om var hemtjänsten i Stockholmsregionen, där företag lägger så låga anbud att det inte finns någon möjlighet att betala avtalsenliga löner efter svenska villkor. Eller att företagen tjänar stora pengar på att ha arbetskraft som inte har avtalsenliga löner och stoppar mellanskillnaden i egen ficka. Dom som jobbar får inte avtalsenliga löner. Det vill vi sätta stopp för!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar