tisdag 2 september 2014

Partiledarutfrågning i SVT, landstingsstyrelse, Stefan Löfven

Tittar på utfrågningen av Jonas Sjöstedt ikväll. Tycker att utfrågarna är riktigt dålig och dom har varit likadan mot alla. Sitter och flinar och avbryter hela tiden.  Anna Hedemo låter som hon debattaterar inte som en utfrågare. Undrar vad väljarna tycker? P1 utfrågningar har varit mycket bättre. 
Idag har vi haft landstingsstyrelse med 29 ärende på agendan. Remisser, månadsrapporter mm. Rapporten från juli visar på ett bra resultat totalt men verksamheten går fortfarande med 74 miljoner minus. Vi behöver se över budgeten för våra centrum. Även att hyra lokaler till en ny vårdcentral. Dåligt beslutsunderlag och oenighet om flytten av psykiatrin och Strandbjörkets flytt gjorde att vi voterade i frågan. Socialdemokraterna tycker att det behövs en helt ny vårdcentral utöver Strandbjörket. 
Valet blir spännande för många frågor i landstinget. 
Träffade LRF och Södra om den nya 400 kv ledningen som kommer att byggas genom länet. Svenska Kraftnät vill bygga den i luften för det är billigare. Alla andra vill att den grävs ner. Detta är det enda rimliga med dagens teknik. Har själv  Barsebäcksledningen på min mark och väldigt nära huset där vi bor. Ingen kan säga hur strålningen påverkar oss. 
Ikväll var det dörrknackning i Ljungby. När jag kom hem hade älglaget redan spikat klart älgtornen. 10 nya torn varje år som vi ska placera ut på söndag. 
Imorgon kommer Stefan Löfven till Växjö, kl 12.00 på speakers corner. Tillsammans med Magdalena Andersson och Margot Wallström. Dom är välkomna, bra pepp så här tolv dagar kvar. 
Valmanifestet presenterades idag med många riktigt bra förslag. Mer jobb, bättre skola och omsorg. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar