söndag 28 september 2014

Valresultat, nytt uppdrag och mycket annat

Märker att jag är periodare med bloggen. Valdagen var full av aktiviteter allt från att sälja lotter på Maxi åt ÄIF, knacka dörr och sen valvaka i Växjö. Fick också möjlighet att kommentera resultatet på Smp och SVT. Vallokalsundersökningen presenterades och det kändes bra, förutom att SD gick fram kraftigt. Var väntat men känndes inte bra. Vi gick fram i länet och det såg bra ut i flera kommuner och i landstinget. Sen visade det sig att vi blev av med ett riksdagsmandat, det var surt. Vi gick fram 2 % och förlora. Sd fick ett mandat och hade vi fått några få röster till så hade C blivit av med det istället. Samtidigt har vi aldrig gjort så mycket i en valrörelse, vi genomförde nästan 50000 samtal. Alla valarbetare har gjort ett fantastiskt jobb. Samtidigt så kan man inte låta bli att fundera på, kunde vi gjort mer när det handlar om så lite. Vi gjorde vårt bästa. Hemma sent och ställde klocka på 4.30 för att ge sig av till Rom. Väl i Rom var det sommar och en fantastisk stad. Kändes som man gick i historien hela tiden. Kunde dock inte koppla av helt för rösträkningen var inte klar. Inte kryssen och inte dom sista rösterna. Men det klarnade under vecka. Jag kom in i riksdagen.
Nu förhandlas det i både kommuner och landsting i länet. Valresultater innebär att Sd är vågmästare och att förhoppningsvis så är blockpolitiken borta.
Var i Stockholm i veckan på mitt första gruppmöte, fick ett arbetsrum och mycket information. Igår var tre av barnbarnen och hjälpte till att plantera om blommor och att ta in alla blommorna. Fullt ös hela dagen. Kålpuddingen gjorde succé och dom åt en gång till innan dom åkte hem.
Nu sitter vi på tåget igen till stora staden och imorgon är det upprop och på tisdag riksdagens öppnande. Hade problem med att packa som vanligt, behöver gå en kurs i det tror jag. Har alltid för mycket med mig. Ska ju var uppe en hel vecka denna gången så det behövs ju en del:)
I fredags meddelade Stefan Löfven att han kommer att bilda regering. Så det blir en spännande vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar