söndag 2 mars 2014

Smålandspostens ledare i lördags

Vi kunde läsa i Smålandsposten i lördags att "S sitter i Kommunals knä". Läser ledaren och känner att argumenten inte håller. Att det är politisk strategi som ligger bakom att vi yrkade återremiss på landstingsfullmäktige i tisdags. Sen hänvisar man till statsvetaren Meijer som slog fast att intresseorganisationerna har övertagit de politiska partiernas roll. Kanske hade varit på sin plats att fråga oss varför, eller lyssnat på debatten i fullmäktige. Uppenbarligen gjorde man inte det. För då hade man inte skrivet den ledaren. Vi socialdemokrater tycker att kropp och själ hör ihop. Men vi tror inte att det räcker med att man samlokaliserar löser det. Det behövs mer än det. Det kan säkert underlätta men om patienter inom psykiatrin är underbehandlade för sina somatiska sjukdomar, hjälper det att man är samlokaliserade? Är det att det är en kilometer till lasarettet som gör att man inte ser deras sjukdomar? Tror inte det. Att kommunal skulle styra oss känns ju som ett litet konstigt påstående, vi träffar alla facken inom sjukvården och lyssnar på dom och vad dom har att säga, även kommunal. Och det är klart att vi tar intryck av vad dom olika facken har att säga. Värdefull kunskap som vi har nytta av. Sen är vi också ute i verksamheten på besök och då lyssnar vi. Återremissen är inte taktik, vi tror inte flytten är den bästa lösningen.
Sen avslutar  man ledaren med Dan Elisasson generaldirektör på försäkringskassans uttalande om Jimmy Åkesson gör att jag kräks, där håller jag med men tycker det var bra gjort.
Har varit ute och huggt idag igen, massor av vidfällor. Det tar aldrig slut, funderar på att hugga ner allihop. Skönt att hugga men tröstlöst. Ingen hundkurs idag, hundtävling i Bockarorp.
I år är det 100 år sen 1:a världskriget bröt ut och 28 år sen Palme sköts. Och då är det risk för krig i Ukrania. Jag får ont i magen. Vad ska det sluta, ingen vet. Att Palme blev skjuten är fortfarande ofattbart, att det ska bli krig i är lika ofattbart. Än så länge verkar det vara diplomati som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar