torsdag 27 februari 2014

Studiebidrag och fattiga

Idag kom det besked om att det blir en region Kronoberg, regeringen kommer att lägga en proposition. Inte en dag för tidigt. Inte bara utredningar.
Har varit mycket diskussioner dom senaste dagarna om Anders Borgs utspel om sänkt studiebidrag, och höjd lånedel. Hur tänker karln? Ska studenterna betala skattesänkningarna för mig och andra som jobbar? Måste ärligt talat säga att jag förstår inte. Vi vet att redan idag går studenterna back med ca 900 kr i månaden.
Vad jag vet är att socialdemokraterna inte kommer att sänka studiebidraget. Helt bakvänd politik. Idag med neddragningar av platser på högskola, universitet så är det bara 37% årskullarna som går. vidare till högre studier. Vi behöver mer kunskap inte mindre. Socialdemokraternas mål är att 50% ska gå vidare.
Idag skriker arbetsgivarna efter utbildad arbetskraft. 80000 jobb tillsätts inte för man inte får tag i rätt utbildade personer. Då sänker man studiebidraget!
I dagens tidning kunde man också läsa att andelen fattiga bland arbetslösa, sjuka och förtidspensionärer har tredubblats mellan 2004-2012. Detta är resultatet av jobbskatteavdraget, vi som jobbar har fått jobbskatteavdrag men inte dom som behöver det mest. En mycket medveten politik av alliansen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar