onsdag 26 februari 2014

Ordning och reda i skolan

Dagen började tidigt med frukostmöte ihop med länsstyrelsen. Heidi, Karin och Sunny började och berättade om hållbart styrsystem i offentliga organisationer. Intressant och verkar vara ett bra sätt att få ordning och reda och koll på det vi gör. Fortsatte med Matmässan 2014 som blir den 5-7 september.
Hastade vidare till ägarsamråd hos ALMI. Redovisade årets resultat både ekonomisk och verksamhetsmässigt. Båda hade bra resultat, dom gör en bra verksamhet och får ut mycket för pengarna. Diskuterade året som kommer och satsningar. Generationsväxling är en mycket viktig uppgift. Kronobergs läns företagare är äldst i landet.

Sen till gårdagens utredning. En till! Håller med Svenska Dagbladet, Färre utredningar, fler proppar! Vad ska man säga, man tar sig för pannan. Utreda ordning och reda i skolan, hur ska det gå till. Ska Mette F lägga förslag på hur ungarna ska uppföra sig, hur föräldrarna ska uppfostra sina barn eller att man ska få dela ut straff i skolan? Det sistnämnda passar ju Jan Björklunds profil. Ungarna gör allt fel enligt honom. Tuggar tuggummi, kommer försent, lyssnar inte, pratar med varandra och diskuterar emot lärarna. Tidigare har vi ju hört att dom har mössa på sig och pratar i mobiltelefoner. Ja resultaten i skolan är sämre idag än när alliansen tillträdde, beror detta på ungarna? Eller beror det på att resurserna i skolan inte är tillräckliga? Nej satsa mer på skolan, låt lärarna vara lärare, mindre klasser i dom lägre åldrarna och låt det vara lite lugn och ro i skolan. Sen skyller man på socialdemokraterna, alliansen har haft makten i 7,5 år. Läroplanen som man jobbar efter idag är framtagen av en borglig regering! Dags att ta ansvar Jan Björklund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar