torsdag 13 februari 2014

Vår i luften

I morse när jag promenerade kändes det som vår i luften. Helt galet i mitten av februari! Det var riktigt skönt när väl Fifi började gå för egen maskin. Vi har ert problem där, hjälper inte vad jag gör så ska hon inte gå.
Startade med ert möte med ALMI och projektet F4 som nu är slut. Har innehållit generationsväxling, lönsamhetsanlys, ideetävling för unga företagare, seminarie, Elmiamässan och internationalisering. Projektet har uppfyllt dom flesta målen och har varit uppskattat bland företagarna. Nu gäller det att ta vara på det som varit bra och jobba vidare med det. Efter lunch har regionförbundet budgetdiskussioner med Växjö kommun och landstinget. Gäller att sitta på rätt stol!
Gårdagens stora diskussion var den statliga utredningen om skolan. Kommunal eller statlig. Min teori är att organisationsformen inte löser några problem. Nej satsa mer resurser i skolan, mindre klasser i dom lägre åldrarna, mer specialpedagoger och låt lärarna vara lärare. All dokumentation tar väldigt mycket tid.
Onsdagen började med möte om vår mediapolicy och sen träffade vi revisorerna.
 På eftermiddagen var jag på Teleborg centrum skola och träffade lärare. Deras önskan var mindre grupper, dom är ca 28 ungdomar i varje klass och det är svårt att hinna med alla eleverna. Det behövs mer resurser i skolan. Och dom vill ha lugn och ro, inga omorganisationer. Mycket lärorikt och trevligt besök, och ska dit igen.
Dagen avslutades på Alvesta S-förenings årsmöte. Pratade om dom kommande valen och vår politik, mycket folk och många frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar