onsdag 5 februari 2014

Regionförbundsdag

Gårdagen avslutades på residenset med strategiskt samtal om mat. Slutsatsen blev att alla tycker det är viktigt att fortsätta det framgångsrika arbetet med matmässan, men också att vi behöver utveckla konceptet. Mer ska hända hela året och i hela länet. Involvera fler och någon måsta äga frågan. Detta jobbar vi vidare med.
Idag fortsatte vi på residenset med frukostmöte regionförbundet och länsstyrelsen. Vi sammanfattade gårdagen och var ganska nöjda med utfallet.
Fortsatte med astronautkonferens , skolchefsnätverket är väldigt positiva till att arbeta med frågan våren 2015 i skolorna och som sen avslutas med att astronaut föreläser och eleverna får träffa dom. Manifesta 2018, beslut flyttas fram till maj, Rus och regionbildning var några frågor vi diskuterade.
Snabb transport till regionförbundet för att arbetsutskott. Många frågor på dagordningen.
Länstransportplan med verksamhetsplan för 2014. Vilka åtgärder ska göras i år. Blev en diskussion om hur medlen fördelas, vilka potter kan användas till vad?
Hur ligger vi till med våra projektmedel? Finns 3 miljoner att besluta om i år, 2014 är ett mellanår då det inte finns några EU-pengar.
Dagen fortsätter med möte om nationellt forum som är nästa vecka och vi ska diskutera regionala innovationsstrategier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar